Léder Sándor

Alapító - filmlaboráns, képzőművész és családfakutató

1981 óta dolgozom a Magyar Filmlaboratóriumban, mint laboráns. A munka mellett amatőr képzőművészkedtem. 1990-ben tűzzománckészítő tanfolyamot végeztem, valamint tojásokat rajzoltam, különféle motívumokkal. Olaj- és akril képeket is festettem. Fiatalkorom óta érdekel a fotózás és a filmezés. Kezdetben hagyományos filmes fényképezőgéppel és kamerával dolgoztam, majd később digitális gépekkel.

A fimlaboros munkám során részt vehettem több sikeres magyar és külföldi film elkészítésében, mint például a Saul fia, Napszállta, HHhH francia alkotás, de a '80-as évektől a magyar filmek nagy része is a laborunkban készült, például: Vuk, Macskafogó, Csinibaba, stb...

Kedvelt témáim az állatok és a növények fotózása, de tájképeket is készítek. Falun felnőve mindennapi kapcsolatom volt az állat- és növényvilággal, szabadidőmet ma is gyakran töltöm vidéken, szülőfalumban, Nagybakónakon és Csobánkán a barátaimnál. Túrázóként járom az országot. Kedvenc túraútvonalam a Kék-túra. Kipróbáltam a geoláda keresést is.

Az utóbbi években a családfakutatás megszállottja lettem. A saját felmenőim kutatása után a rokonok, a barátaim és a munkatársaim családfáit készítettem el. A munka közben nagyon érdekes történeti tényekkel szembesültem, ezeket továbbra is gyűjtöm és a távolabbi tervem, hogy kiadjam könyv formájában.

Támogasd munkánkat!

Természetvédelmi tevékenységünket nonprofit módon, teljesen ingyen végezzük, amiből semmilyen bevételünk nem származik. De mi is csak pénzből tudjuk magunkat fenntartani. Azért gyűjtünk, hogy tovább tudjuk folytatni hasznos értékteremtő és értékmegőrző munkánkat, ezért kérünk, ha van rá lehetőséged, támogass minket!

  • 1 000 Ft - egy munkakesztyű ára
  • 5 000 Ft - egy madárodú elkészítése
  • 10 000 Ft - egy veszélybe került növény áttelepítése
  • 20 000 Ft - a parkjainkat védő kerítések egyszeri kaszálása

 

Számlaszámunk: 11749015-28535807 (OTP Bank)

Nevünk: Völgyerdő Nonprofit Kft.

 

Látogatók

Ma 11

Tegnap 19

A héten 121

A hónapban 431

Összesen 4228

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

© 2018 Völgyerdő Nonprofit Kft. - All rights reserved. A honlapon közzétett tartalmnakat szerzői jogok védik, felhasználásukhoz engedély szükséges.

Partneroldalak

MunkalapSzoftver.hu - Testreszabható ügyviteli szoftverek

Szelidgesztenyes.hu - Déli-hegyi gesztenyés Nagybakónakon

Hangocska.hu - Beszédfejlesztés és Hatékony Tanulássegítés

JHead.hu - Egy Java fejlesztő blogja

ZsP.hu - Blog