Léder Sándor

Alapító - filmlaboráns, képzőművész és családfakutató

1981 óta dolgozom a Magyar Filmlaboratóriumban, mint laboráns. A munka mellett amatőr képzőművészkedtem. 1990-ben tűzzománckészítő tanfolyamot végeztem, valamint tojásokat rajzoltam, különféle motívumokkal. Olaj- és akril képeket is festettem. Fiatalkorom óta érdekel a fotózás és a filmezés. Kezdetben hagyományos filmes fényképezőgéppel és kamerával dolgoztam, majd később digitális gépekkel.

A fimlaboros munkám során részt vehettem több sikeres magyar és külföldi film elkészítésében, mint például a Saul fia, Napszállta, HHhH francia alkotás, de a '80-as évektől a magyar filmek nagy része is a laborunkban készült, például: Vuk, Macskafogó, Csinibaba, stb...

Kedvelt témáim az állatok és a növények fotózása, de tájképeket is készítek. Falun felnőve mindennapi kapcsolatom volt az állat- és növényvilággal, szabadidőmet ma is gyakran töltöm vidéken, szülőfalumban, Nagybakónakon és Csobánkán a barátaimnál. Túrázóként járom az országot. Kedvenc túraútvonalam a Kék-túra. Kipróbáltam a geoláda keresést is.

Az utóbbi években a családfakutatás megszállottja lettem. A saját felmenőim kutatása után a rokonok, a barátaim és a munkatársaim családfáit készítettem el. A munka közben nagyon érdekes történeti tényekkel szembesültem, ezeket továbbra is gyűjtöm és a távolabbi tervem, hogy kiadjam könyv formájában.

Látogatók

Ma 3

Tegnap 3

A héten 31

A hónapban 231

Összesen 12200

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

© 2018 Völgyerdő Nonprofit Kft. - All rights reserved. A honlapon közzétett tartalmnakat szerzői jogok védik, felhasználásukhoz engedély szükséges.

Partneroldalak

MunkalapSzoftver.hu - Testreszabható ügyviteli szoftverek

Szelidgesztenyes.hu - Déli-hegyi gesztenyés Nagybakónakon

Hangocska.hu - Beszédfejlesztés és Hatékony Tanulássegítés

JHead.hu - Egy Java fejlesztő blogja

ZsP.hu - Blog