Pőcze Dániel

Alapító - okleveles vegyésznérnök

Sajnos a múltban a természet és környezetünk védelme nem kapott jelentős figyelmet, ezek a fogalmak talán nem is léteztek a köztudatban az ipari forradalom előtt. Az ember környezetének átalakítása fáradtságos emberi vagy állati munkát igényelt és viszonylag lassan, kevésbé drasztikus módon ment végbe.

A szén és olaj, mint energiaforrás felfedezése és hasznosítása azonban robbanásszerû változást hozott bolygónk életében. Kimeríthetetlennek látszó hatalmat nyertünk, amit kedvünkre, más fajokat semmibe véve használtunk, mivel a használatra vonatkozó korlátok nem léteztek.

Ez változott meg a közelmúltban. az egyensúlyt olyannyira felborítottuk, hogy már nem térhetünk ki az egyik legfontosabb kérdés elől: képes az ember egymagában, saját kis mesterségesen létrehozott környezetében hosszú távon létezni, vagy létezésünkhöz elengedhetetlen az a bonyolult globális ökológiai rendszer amelyben kifejlődtünk? A válasz számomra elég egyértelmû.

Bolygónkon egyedül mi, emberek vagyunk tudatában annak, ami világszinten történik. Ha már megvan a tudásunk, használjuk is felelősséggel. Azért járultam hozzá a Völgyerdő Nonprofit Kft. alapításához, mert az előző generációk által örökül hagyott természet feletti "hatalmat" szeretném immáron felelősséggel párosítva továbbadni. Ennek eléréséhez egy ilyen szervezet létezése kulcsfontosságú. Természetvédő szervezetekből sosem elég, jó lenne, ha egy napon mindenki büszkén mondhatná magáról, hogy "Természetvédő vagyok!".

Támogasd munkánkat!

Természetvédelmi tevékenységünket nonprofit módon, teljesen ingyen végezzük, amiből semmilyen bevételünk nem származik. De mi is csak pénzből tudjuk magunkat fenntartani. Azért gyűjtünk, hogy tovább tudjuk folytatni hasznos értékteremtő és értékmegőrző munkánkat, ezért kérünk, ha van rá lehetőséged, támogass minket!

  • 1 000 Ft - egy munkakesztyű ára
  • 5 000 Ft - egy madárodú elkészítése
  • 10 000 Ft - egy veszélybe került növény áttelepítése
  • 20 000 Ft - a parkjainkat védő kerítések egyszeri kaszálása

 

Számlaszámunk: 11749015-28535807 (OTP Bank)

Nevünk: Völgyerdő Nonprofit Kft.

 

Látogatók

Ma 11

Tegnap 19

A héten 121

A hónapban 431

Összesen 4228

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

© 2018 Völgyerdő Nonprofit Kft. - All rights reserved. A honlapon közzétett tartalmnakat szerzői jogok védik, felhasználásukhoz engedély szükséges.

Partneroldalak

MunkalapSzoftver.hu - Testreszabható ügyviteli szoftverek

Szelidgesztenyes.hu - Déli-hegyi gesztenyés Nagybakónakon

Hangocska.hu - Beszédfejlesztés és Hatékony Tanulássegítés

JHead.hu - Egy Java fejlesztő blogja

ZsP.hu - Blog