Pőcze Zsolt

Ügyvezető és alapító - okleveles informatikus mérnök

Gyerekkorom óta figyelem a természetes környezetet. Láttam a város szélén patakba ömlő szennyvizet, a kiírtott erdők helyén haldokló páfrányokat, csávázott kukoricától tömegesen elhullott madarakat, a lezárt templompadláson éhen halt denevéreket, de a legszembetűnőbb mégis a hiány. Az üresség, ami az emberek által végtelenül önző módon kihasznált, tönkretett földterületeken tapasztalható: az erdőkből kiírtott hóvirág, a patakokból eltűnt halak, a mezőkről hiányzó orchideák, az erdőkből hiányzó mókusok, az égről hiányzó fecskék: a természeti sivatag, amit az ember létrehoz maga körül és ami okozza: az értelmi sivatag, ami a fejekben van.

Azért alapítottam a Völgyerdő Természetvédelmi Parkot, hogy szigeteket hozzunk létre, amelyek ellenállnak az emberi pusztításnak, oázisokat a kietlen sivatagban, és hogy rendet tegyünk a fejekben, fényt vigyünk a sötéségbe. Kinyissuk az emberek szemét, hogy milyen csodálatos dolgokról maradnak le, ha nem őrzik meg az őshonos fajokat, társulásokat.

Az információ érték, és a természet nem más, mint az evolúció által évmilliárdok alatt összegyűjtött és DNS-ben tárolt információ. Ez az érték nem összemérhető a kicsinyes emberi vágyakkal, az emberek számára mégis fontosabb, hogy önző céljaikat elérjék, mint az, hogy élni hagyják a többi fajt.

 

Támogasd munkánkat!

Természetvédelmi tevékenységünket nonprofit módon, teljesen ingyen végezzük, amiből semmilyen bevételünk nem származik. De mi is csak pénzből tudjuk magunkat fenntartani. Azért gyűjtünk, hogy tovább tudjuk folytatni hasznos értékteremtő és értékmegőrző munkánkat, ezért kérünk, ha van rá lehetőséged, támogass minket!

  • 1 000 Ft - egy munkakesztyű ára
  • 5 000 Ft - egy madárodú elkészítése
  • 10 000 Ft - egy veszélybe került növény áttelepítése
  • 20 000 Ft - a parkjainkat védő kerítések egyszeri kaszálása

 

Számlaszámunk: 11749015-28535807 (OTP Bank)

Nevünk: Völgyerdő Nonprofit Kft.

 

Látogatók

Ma 11

Tegnap 19

A héten 121

A hónapban 431

Összesen 4228

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

© 2018 Völgyerdő Nonprofit Kft. - All rights reserved. A honlapon közzétett tartalmnakat szerzői jogok védik, felhasználásukhoz engedély szükséges.

Partneroldalak

MunkalapSzoftver.hu - Testreszabható ügyviteli szoftverek

Szelidgesztenyes.hu - Déli-hegyi gesztenyés Nagybakónakon

Hangocska.hu - Beszédfejlesztés és Hatékony Tanulássegítés

JHead.hu - Egy Java fejlesztő blogja

ZsP.hu - Blog